vrijdag 8 november 2013

Zelfstandige gebaat bij een goed profesioneel netwerk

De bovenstaande titel komt uit de Volkskrant van woensdag 18 september 2013.

In het artikel geeft de onderzoeker Fabian Dekker aan dat zelfstandigen succesvol zijn als ze een goed professioneel netwerk hebben. Zijn idee is zelfs dat het ondernemerschap aandacht behoeft in het onderwijs op het gebied van acquisitie, risico’s durven nemen en het snel kunnen signaleren van kansen.

Een ander opmerkelijke tekst is: "zzp’ers doen hun werk, en doorgaans zijn ze goed in hun vak. Maar ze doen relatief weinig investeringen waaruit nieuwe, creatieve ideeën ontstaan. En innovatie is een voorloper van economische groei, waar van we allemaal baat hebben”.

Schitterend dat de onderzoeker, Fabian Dekker, dit aangeeft. Het brengt mij weer terug naar het idee van samenwerken met andere ondernemers. Naast het samenwerken zijn er andere belangrijke elementen zoals ontwikkeling op zakelijk en persoonlijk vlak, met elkaar ideeën ontplooien en samen innoveren. Deze ondersteunende elementen zijn de ingrediënten van een professioneel netwerk. Gelukkig zijn er veel netwerk organisaties, clubs en andere initiatieven om ondernemers tot netwerken aan te zetten.

In augustus 2012 hebben de initiatiefnemers José Pérez van Aken en Marianne Pérez van Aken de ondernemerscoöperatie entorno opgericht. Het is de eerste coöperatie in Nederland die specialisten op het gebied van de fysieke leefomgeving bijeen brengt. Het doel is om door samenwerking de opdrachtgever beter te kunnen ontzorgen met een completer adviesproduct. Daarnaast biedt entorno ontwikkelingsmogelijkheden op persoonlijk en zakelijk vlak aan de leden.




entorno onderscheidt zich tegenover de andere netwerken door:
- een coach te betrekken bij de bijeenkomsten
- de leden een naamkaartje te geven van hun netwerk
- de leden zichtbaar te maken
- samen met de leden op acquisitie gesprek te gaan
- de leden een eigen e-mail te geven

U kunt in het krantenartikel van de Volkskrant, van woensdag 18 september 2013, meer lezen over het onderzoek van Fabian Dekker geschreven door Nanda Troost.


 entorno
Samenwerkende professionals voor uw fysieke leefomgeving

Geen opmerkingen:

Een reactie posten